PONIEDZIAŁEK 17.09.2018 r

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane (wieloziarniste ) z masłem, pastą serową i miodem. Kakao naturalne / Herbata z cytryną. Ryż na mleku. Jabłko.  

OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem. Schab  duszony w sosie jarzynowym, ziemniaki z koperkiem, mizeria ze św. ogórków w sosie jogurtowo-śmietanowym. Woda mineralna z cytryną i listkami mięty.

PODWIECZOREK: Kisiel owocowy. Banan.

Alergeny: 1,3,7,9.

WTOREK 18.09.2018 r

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane (wieloziarniste) z masłem, sałatą , polędwicą wp., pomidorem i szczypiorkiem. Kawa zbożowa/Herbata z cytryną. Płatki jęcz. na mleku.   

OBIAD: Zupa szczawiowa z jajkiem. Pierożki z serem białym i masłem, sałatka owocowa. Kompot z czarnej porzeczki.

PODWIECZOREK: Bułeczka pszenna z masłem i dżemem truskawkowym. Mleko. Koreczki z surowej marchewki.

Alergeny: 1,3,7,9.

ŚRODA 19.09.2018 r

ŚNIADANIE:  Pieczywo mieszane (wieloziarniste) z masłem, serek waniliowy Danio. Kakao naturalne/Herbata z cytryną. Zacierka na mleku. Śliwka.

OBIAD: Zupa ogórkowa. Gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki z natką pietruszki. Woda mineralna z cytryną i listkami mięty.                           

PODWIECZOREK: Płatki czekoladowe na mleku. Bułeczka graham z masłem. Gruszka.

Alergeny: 1,3,7,9.

CZWARTEK 20.09.2018 r

ŚNIADANIE:  Pieczywo mieszane (wieloziarniste) z masłem, sałatą, schabem pieczonym ogórkiem św. i rzodkiewką. Kawa zbożowe/Herbata z cytryną. Kasza manna na mleku. 

OBIAD: Zupa fasolowa. Pyzy na parze z serem białym, śmietana i marmoladą wieloowocową. Kompot z owoców. Jabłko. 

PODWIECZOREK: Ciasto biszkopt ze śliwkami. Herbatka z cytryną/owocowa.       

Alergeny:1,3,7,9.

                              PIĄTEK 21.09.2018 r

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane (wieloziarniste) z masłem, pastą z jaj i papryką. Kawa zbożowa/ Herbata z cytryną. Płatki owsiane na mleku.

OBIAD: Zupa ryżanka. Filet z dorsza smażony, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty. Woda mineralna z cytryną i listkami mięty.

PODWIECZOREK: Jogurt naturalny z bananami. Chrupki kukurydziane.                            .                               

Alergeny: 1,3,4,7,9.

POSIŁKI WYDAWANE SĄ W GODZ.-ŚNIADANIE-8.30, OBIAD-11.30, PODWIECZOREK: 14.30.

WODA MINERALNA NIEGAZOWANA/HERBATA ORAZ MLEKO PODAWANE SĄ WG POTRZEB DZIECI.

ALERGENY

14 alergenów wymagających uwzględnienia w opisie

 

1. Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie.

2. Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie.

3. Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie.

4. Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie.

5. Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie.

6. Ziarna sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie.

7. Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą)

8.Orzechy z drzew orzechowych , tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoinensis (Wangenh)

K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) oraz produkty przygotowane na ich bazie.

9. Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie.

10. Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie.

11. Ziarna sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie.

12. Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych

niż 10 mg/kg lub 10 mg/l w przybliżeniu na całkowita zawartość SO2

dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.

13. Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie.

14. Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie.

Wszelkie prawa zastrzeżone ©

Realizacja: Superszkolna.pl

Zaszyfrowany adres tej strony