PONIEDZIAŁEK 25.06.2018 r

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane (wieloziarniste ) z masłem, pastą z jaj, i rzodkiewką. Kawa zbożowa/ Herbata z cytryną. Płatki jęczmienne na mleku.  

OBIAD: Zupa ogórkowa. Filet z kurczaka w panierce, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej, ananasa i kukurydzy. Kompot z czarnej porzeczki.

PODWIECZOREK: Kasza manna na mleku z brzoskwinią. 

Alergeny: 1,3,7,9.

WTOREK 26.06.2018 r

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane (wieloziarniste) z masłem, sałatą, polędwicą drobiową i pomidorem. Kawa zbożowa/Herbata z cytryną. Makaron na mleku.   

OBIAD: Zupa fasolowa. Naleśniki z serem białym i musem truskawkowym. Woda mineralna z cytryną i listkami mięty. Sok owocowo-warzywny.     

PODWIECZOREK: Ryż na gęsto z jabłkiem i cynamonem. Herbatka z cytryną/miętowa.    

Alergeny: 1,3,7,9.

ŚRODA 27.06.2018 r

ŚNIADANIE:  Pieczywo mieszane (wieloziarniste) z masłem, sałatą, serem żółtym

i papryką. Kawa zbożowa/Herbata z cytryną. Zacierka na mleku.

OBIAD: Zupa buraczkowa. Gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, ogórek kiszony.      Kompot z czarnej porzeczki.                                  

PODWIECZOREK: Bułeczka z masłem i dżemem owoc. Kakao. Koreczki z marchewki sur.

Alergeny: 1,7,9.

CZWARTEK 28.06.2018 r

ŚNIADANIE:  Pieczywo mieszane (wieloziarniste) z masłem, sałatą, kiełbaską żywiecką, ogórkiem św.i rzodkiewką. Kawa zbożowe/Herbata z cytryną. Kluseczki lane na mleku.

OBIAD: Zupa ryżanka. Jajko sadzone, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchwi, pora i jabłek. Woda mineralna z cytryną i listkami mięty.

PODWIECZOREK: Ciasto marchewkowe. Herbatka z cytryną.                                          

Alergeny:1,3,7,9.

                              PIĄTEK 29.06.2018 r

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane (wieloziarniste) z masłem, serem białym i miodem.

Kakao naturalne/ Herbata z cytryną. Banan.

OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem. Ryba pieczona, ziemniaki z koperkiem, surówka z białej kapusty. Kompot z aronii.

PODWIECZOREK: Sok owocowo-warzywny. Chrupki kukurydziane. 

Alergeny: 1,4,7,9.

ALERGENY

 

14 alergenów wymagających uwzględnienia w opisie

  1. Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie.
  2. Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie.
  3. Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie.
  4. Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie.
  5. Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie.
  6. Ziarna sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie.
  7. Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą)
  8. Orzechy z drzew orzechowych , tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoinensis (Wangenh) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) oraz produkty przygotowane na ich bazie.
  9. Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie.
  10. Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie.
  11. Ziarna sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie.
  12. Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10 mg/kg lub 10 mg/l w przyblizeniu na całkowita zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.
  13. Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie.
  14. Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie.

Wszelkie prawa zastrzeżone ©

Realizacja: Superszkolna.pl

Zaszyfrowany adres tej strony