WTOREK 13.11.2018 r

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane (wieloziarniste) z masłem, sałatą, serem żółtym i papryką. Kawa zbożowa/Herbata z cytryną. Makaron na mleku.

OBIAD: Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej. Kotlecik mielony, ziemniaki z koperkiem, jarzynka z zasmażanych buraczków. Kompot owocowy.

PODWIECZOREK: Bułeczka pszenna z masłem i konfiturą truskawkową. Kakao. Jabłko.

Alergeny: 1,3,7,9.

ŚRODA 14.11.2018 r

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane (wieloziarniste) z masłem, sałatą, szynką gotowaną,  pomidorem i szczypiorkiem. Kawa zbożowa/Herbata z cytryną. Płatki ryżowe na mleku.

OBIAD: Zupa kalafiorowa. Makaron z serem białym i musem owocowym. Woda mineralna z cytryną i listkami mięty.                                      

PODWIECZOREK: Pieczywo mieszane z masłem, pastą z makreli wędzonej, cebulki, jajka z ogórkiem kiszonym. Herbatka owocowa. Koreczki z marchewki surowej.

Alergeny: 1,3,4,7,9.

CZWARTEK 15.11.2018 r

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane (wieloziarniste) z masłem i serkiem waniliowym Danio. Kakao naturalne/Herbata z cytryną. Płatki owsiane na mleku. Banan.

OBIAD: Zupa grochowa. Gulasz z piersi kurczaka, kasza gryczana, surówka z pora, marchwi i jabłek. Kompot owocowy.    

PODWIECZOREK: Ciasto sernik z brzoskwinią. Herbatka z cytryną.

Alergeny: 1,3,7,9.

                              PIĄTEK 16.11.2018 r

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane ( wieloziarniste ) z masłem, sałatą, jajkiem, rzodkiewką i ogórkiem świeżym. Kawa zbożowa/ Herbata z cytryną. Kasza manna na mleku.

OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem. Udziec z indyka pieczony w ziołach, ziemniaki z natką pietruszki, mix sałat z papryką św. i pomidorem w sosie miodowo-musztardowym. Woda mineralna z cytryną i listkami mięty.

PODWIECZOREK: Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem. Chrupki kukurydziane.                                                       

Alergeny: 1,3,7,9.


POSIŁKI WYDAWANE SĄ W GODZ.-ŚNIADANIE-8.30, OBIAD-11.30, PODWIECZOREK: 14.30.

WODA MINERALNA NIEGAZOWANA/HERBATA ORAZ MLEKO PODAWANE SĄ WG POTRZEB DZIECI.

ALERGENY

14 alergenów wymagających uwzględnienia w opisie

 

1. Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie.

2. Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie.

3. Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie.

4. Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie.

5. Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie.

6. Ziarna sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie.

7. Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą)

8.Orzechy z drzew orzechowych , tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoinensis (Wangenh)

K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) oraz produkty przygotowane na ich bazie.

9. Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie.

10. Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie.

11. Ziarna sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie.

12. Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych

niż 10 mg/kg lub 10 mg/l w przybliżeniu na całkowita zawartość SO2

dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.

13. Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie.

14. Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie.

Wszelkie prawa zastrzeżone ©

Realizacja: Superszkolna.pl

Zaszyfrowany adres tej strony