JADŁOSPIS - Przedszkole Miejskie Nr 7 "Tęczowa Kraina" w Ostrołęce

Przejdź do treści
Jadłospis przedszkola
DATA
21-01-2019
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE
godz. 8:00 - 8:30
Pieczywo (wieloziarniste) z masłem, z sałatą, jajkiem, kiełbaską żywiecką, pomidorem, szczypiorkiem, herbata z cytryną; płatki ryżowe na mleku; jabłko.
OBIAD
godz. 11:30 - 12:00
Zupa szpinakowa; pyzy na parze z dżemem owocowym, serem i śmietaną, woda mineralna z cytryną.  
PODWIECZOREK
godz. 14:00 - 14:30
Zapiekanka z serem żółtym, szynką; ketchup, herbatka owocowo- ziołowa, pomarańcze.
Alergeny
1,3,7,9.
DATA
22-01-2019
WTOREK
ŚNIADANIE
godz. 8:00 - 8:30
Pieczywo mieszane (wieloziarniste) z masłem z pastą z  jaj z ogórkiem kiszonym, papryką; kawa zbożowa/herbatka z cytryną; makaron  na mleku; gruszka.
OBIAD
godz. 11:30 - 12:00
Zupa jarzynowa; gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki z koperkiem; woda mineralna z cytryną; mandarynka.
PODWIECZOREK
godz. 14:00 - 14:30
Jogurt z bananami; ciasteczka zbożowe.
Alergeny
1,3,7,9.
DATA
23-01-2019
ŚRODA
ŚNIADANIE
godz. 8:00 - 8:30
Pieczywo mieszane (wieloziarniste) z masłem, rzodkiewką, parówki z szynki    na gorąco;  kawa zbożowa/herbata z cytryną; płatki zbożowe na mleku; mandarynka.
OBIAD
godz. 11:30 - 12:00
                Zupa pomidorowa z ryżem; leniwe z serem i masłem; surówka z marchwi
             i jabłuszka; woda mineralna z cytryną i listkami mięty.            
PODWIECZOREK
godz. 14:00 - 14:30
Pieczywo z masłem i z pastą z makreli, ogórkiem kiszonym, herbatka
             z cytryną, jabłko.
Alergeny
            1,3,7,9.               
DATA
24-01-2019
CZWARTEK
ŚNIADANIE
godz. 8:00 - 8:30
Pieczywo mieszane (wieloziarniste) z masłem, Pieczywo mieszane z masłem
z sałatą, szynką, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym;  kawa zbożowa/herbata z cytryną; płatki  jęczmienne na mleku.
OBIAD
godz. 11:30 - 12:00
  Zupa krupnik; morszczuk pieczony w warzywach, ziemniaki z natką pietruszki,
              woda mineralna z cytryną i listkami mięty, banan.
PODWIECZOREK
godz. 14:00 - 14:30
Płatki kukurydziane na mleku, bułka chałka z masłem, kiwi.
Alergeny
1,3,4,7,9.
DATA
25-01-2019
PIĄTEK
ŚNIADANIE
godz. 8:00 - 8:30
Bułka grahamka z masłem i serkiem Danio;  kakao/herbata z cytryną;        makaron na mleku; gruszka.
OBIAD
godz. 11:30 - 12:00
Zupa fasolowa; udziec z indyka duszony w sosie jarzynowym, kasza jęczmienna; surówka z kapusty pekińskiej, marchwi i jabłek, woda mineralna z cytryną i listkami mięty.
PODWIECZOREK
godz. 14:00 - 14:30
Pączki, kakao, jabłko.
Alergeny
1,3,4,7,9.
POSIŁKI WYDAWANE SĄ W GODZ.
ŚNIADANIE - 8.30; OBIAD - 11.30; PODWIECZOREK: 14.30
WODA MINERALNA NIEGAZOWANA/HERBATA ORAZ MLEKO PODAWANE SĄ WG POTRZEB DZIECI

ALERGENY
14 alergenów wymagających uwzględnienia w opisie

  1. Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie.
  2. Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie.
  3. Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie.
  4. Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie.
  5. Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie.
  6. Ziarna sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie.
  7. Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą)
  8. Orzechy z drzew orzechowych , tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoinensis (Wangenh) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) oraz produkty przygotowane na ich bazie.
  9. Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie.
  10. Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie.
  11. Ziarna sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie.
  12. Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10 mg/kg lub 10 mg/l w przyblizeniu na całkowita zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.
  13. Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie.
  14. Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie.
Szybki kontakt
_________________
Znajdz to, czego potrzebujesz >
Godziny otwarcia przedszkola
Poniedziałek - Piątek 06:00 - 17:00

Wróć do spisu treści